Omáčka pečená se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 100 g Petržel - nať
  • 2 g Pepř červený celý
  • 150 ml Víno bílé
  • 500 ml Zvěřinový vývar
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Telecí kosti
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Hříbky čerstvé
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 361 mg
  • Vláknina 6594.5 mg
  • Vitamín A 6594.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nakrájíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme připravenou zeleninu a kost, přidáme rozmarýn a pepř, když se na pánvi vytvoří hnědý výpek, zalijeme směs vínem a fondem.

  • 3

    Do směsi vhodíme houby a vaříme zhruba 170 minut.

  • 4

    Směs přelijeme přes síto a do čisté omáčky vlijeme smetanu, dochutíme solí.

Komentáře k receptu