Maďarský kuřecí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 28 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 103.8 mg
- Draslík 702.4 mg
- Vláknina 6925 mg
- Vitamín A 6925 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehenní řízky rozkrájíme na menší kusy, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Potom maso shrneme ke straně a na půlce pánve osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a zpěníme. Podlijeme trochou vody, promícháme s masem a prolisovaným česnekem a pozvolna zakryté dusíme a podle potřeby podléváme asi 15 minut. Když je maso měkké, přidáme brambory, zelenou papriku a rajče nakrájené na kostičky. Dusíme dalších 10 minut a nakonec přihodíme flíčky uvařené podle návodu a nasekanou petrželku. Dosolíme a můžeme podávat.