Chlebová polévka s rajčaty a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 6 krajíc Chléb konzumní
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 922 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1134.3 mg
  • Vláknina 18058.3 mg
  • Vitamín A 18058.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.2 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a přihodíme na kousky nakrájenou cibuli. Tu osmažíme dozlatova, přidáme pórek, nadrcený česnek a chilli. Dusíme dalších pět minut.

  • 2

    Nyní vmícháme rajčata, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Lehce osolíme a vaříme zhruba 30 minut. Chléb nakrájíme na kostičky, zamícháme do polévky a vaříme dalších 10 minut, dokud se chléb nerozmočí.

  • 3

    Na závěr přidáme lístky bazalky a dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.

Komentáře k receptu