Milánská drůbeží polévka se zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Hrášek
- 100 g Kapusta hlávková
- 1000 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 6 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Rýže loupaná
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 183 g
- Sodík 1103 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 604.3 mg
- Vláknina 13770.2 mg
- Vitamín A 13770.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme rozetřený česnek, očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a omytá, nakrájená rajčata. Vše krátce podusíme a zalijeme vývarem.
-
2
Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kapustu, hrášek a vsypeme propláchnutou rýži. Vše zvolna vaříme, až je zelenina úplně měkká a vsákne do sebe větší část vývaru.
-
3
Nakonec polévku podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.