Korejská polévka s masovými knedlíčky
Suroviny
- 4.5 g Cibule
- 190 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 3.5 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Sůl
- 1 g Sůl
- 0.3 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 2.8 g Česnek
- 200 g Hovězí maso zadní
- 20 g Cibulka jarní
- 150 g Dýně
- 250 g Fazolové klíčky
- 15 g Oříšky piniové
- 15 g Shiitake houby
- 36 ml Omáčka sójová
- 3.64 ml Olej stolní
- 15 ml Balsamico ocet
- 0.94 ml Olej sezamový
- 9 ml Omáčka sojová světlá
- 1 kávová lžička Sezam - semena
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 2.1 l Voda pitná
- 2.1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1288 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 152.2 mg
- Draslík 412.1 mg
- Vláknina 8450 mg
- Vitamín A 8450 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby namočíme na 1 hodinu do vody, potom je vysušíme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, cibulku nasekáme a stroužky nakrájíme. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a vaříme asi 30 minut. Po 30 minutách přidáme k vařícímu se masu česnek a cibuli a vaříme dalších 20 minut. Potom vývar scedíme přes utěrku, tekutinu dosolíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na drobné kousky. Z mouky, vody a soli připravíme těsto, které necháme 30 minut odpočinout zabalené v utěrce.
-
2
Dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na nudličky. Nudličky dýně prosolíme a po 10 minutách vysušíme mnutím v utěrce. Z klíčků Mungo odkrájíme konečky, propláchneme je pod tekoucí vodou. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Jedno vejce usmažíme na pánvi tak, aby žloutek a bílek zůstal neporušen, a potom ho nakrájíme na kosočtverečky 2 x 2 cm a druhé vejce smícháme s moukou a vodou, takže nám vznikne těstíčko, do kterého vmícháme sekanou petržel. Z tohoto těstíčka usmažíme omeletu. Připravíme sójový ocet smícháním sójové omáčky, octa, lžíce vody a lžičky mletých piniových oříšků. Na rozpáleném oleji restujeme maso s houbami asi 3 minuty. Do vroucí osolené vody vhodíme očištěné výhonky Mungo a povaříme je asi 2 minuty, necháme vychladnout, osušíme je a nakrájíme na kousky. Dýňové nudličky zprudka osmahneme v pánvi a zchladíme. Nakrájené maso, dýni, houby a klíčky Munga smícháme. Z odpočatého těsta vyválíme plát a ten rozkrájíme na čtverce asi 7 x 7 cm.
-
3
Masové knedlíčky:
-
4
Na rozkrájené těsto rozdělíme připravenou masovou směs a na každý čtverec dáme po jednom piniovém oříšku. Všechny rohy každého čtverce pevně spojíme, takže nám vzniknou těstové šátečky, které uvaříme v páře tak, že do hrnce s vodou dáme pařák, který překryjeme utěrkou. Na utěrku v pařáku dáme plněné masové šátečky, které vaříme na prudkém ohni 5 minut.
-
5
Servírujeme teplé tak, že do misek nebo talířů dáme vařené masové šátečky, přelijeme je vývarem a ozdobíme kosočtverci usmaženého vejce a kousky vaječné omelety s petrželkou.