Indické chlebové placky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 22 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 30.9 mg
- Draslík 198.8 mg
- Vláknina 4182.5 mg
- Vitamín A 4182.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté zamícháme. Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, jogurt a 30 g másla.
-
2
Těsto vyklopíme na stůl, minimálně pět minut hněteme. Pokud je těsto příliš suché, přidáme trochu vody, v opačném případě použijeme mouku. Vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň tři hodiny kynout.
-
3
Rozdělíme těsto na čtyři stejné kusy, vyválíme z nich placku o průměru zhruba 15 centimetrů. Nyní smícháme semínka s mákem a rozehřátým máslem. Touto směsí následně potřeme z obou stran placky, poté je vytáhneme do oválného tvaru. V troubě rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu.
-
4
Na gril vložíme plech, placku opékáme vždy 4 - 5 minut z každé strany. Placky zakryjeme, aby neosychaly.