Indické chlebové placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Mák - semena
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 25 g Sezam - semena
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 360 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 30.9 mg
  • Draslík 198.8 mg
  • Vláknina 4182.5 mg
  • Vitamín A 4182.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté zamícháme. Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, jogurt a 30 g másla.

  • 2

    Těsto vyklopíme na stůl, minimálně pět minut hněteme. Pokud je těsto příliš suché, přidáme trochu vody, v opačném případě použijeme mouku. Vrátíme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň tři hodiny kynout.

  • 3

    Rozdělíme těsto na čtyři stejné kusy, vyválíme z nich placku o průměru zhruba 15 centimetrů. Nyní smícháme semínka s mákem a rozehřátým máslem. Touto směsí následně potřeme z obou stran placky, poté je vytáhneme do oválného tvaru. V troubě rozehřejeme gril na nejvyšší teplotu.

  • 4

    Na gril vložíme plech, placku opékáme vždy 4 - 5 minut z každé strany. Placky zakryjeme, aby neosychaly.

Komentáře k receptu