Paprikášová polévka s haluškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 50.2 mg
- Draslík 328.6 mg
- Vláknina 3296.7 mg
- Vitamín A 3296.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky, cibuli nadrobno, maso na menší kousky.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, maso a podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme papriky, rajčata, osolíme, opepříme, podusíme, přisypeme mletou papriku, podlijeme vodou a vaříme aspoň 30 minut. Do polévky nasypeme drobnější halušky, přidáme rajčatový protlak, zjemníme smetanou a dovaříme.
-
3
Jednotlivé porce polévky posypeme posekaným koprem.