Brambory pečené s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Brambory
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.75 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 3 polévková lžíce Bazalka sušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 45.7 mg
  • Draslík 701.3 mg
  • Vláknina 11788.5 mg
  • Vitamín A 11788.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opereme brambory a propícháme vidličkou slupky. Do slupek vetřeme sůl a dáme na pekáč. V předehřáté troubě je pečeme 60 minut, poté je vyndáme a podélně překrojíme na poloviny. Lžící je vydlabeme, vydlabanou směs dáme do misky a rozmačkáme ji.

  • 2

    Smícháme smetanu a vývar a podusíme na mírném ohni 10 minut. Vmícháme rozetřený česnek, citronovou šťávu, bazalku, sůl a pepř. Směs vmícháme s piniovými semínky do bramborové kaše.

  • 3

    Naplníme směsí bramborové slupky a posypeme parmezánem. Brambory dáme ještě na 10 minut do trouby a poté okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu