Brambory pečené s pestem
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Brambory
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 0.75 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 3 polévková lžíce Bazalka sušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 20 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 45.7 mg
- Draslík 701.3 mg
- Vláknina 11788.5 mg
- Vitamín A 11788.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opereme brambory a propícháme vidličkou slupky. Do slupek vetřeme sůl a dáme na pekáč. V předehřáté troubě je pečeme 60 minut, poté je vyndáme a podélně překrojíme na poloviny. Lžící je vydlabeme, vydlabanou směs dáme do misky a rozmačkáme ji.
-
2
Smícháme smetanu a vývar a podusíme na mírném ohni 10 minut. Vmícháme rozetřený česnek, citronovou šťávu, bazalku, sůl a pepř. Směs vmícháme s piniovými semínky do bramborové kaše.
-
3
Naplníme směsí bramborové slupky a posypeme parmezánem. Brambory dáme ještě na 10 minut do trouby a poté okamžitě podáváme.