Pórková polévka mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 300 g Jehněčí maso mleté
  • 225 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Pažitka
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 729 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 854.7 mg
  • Vláknina 11518.8 mg
  • Vitamín A 11518.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a také krájíme na kolečka.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme olivový olej, cibulku s pórkem osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso, vše smažíme.

  • 3

    Směs na pánvi promícháme, osolíme, opepříme a asi 10 minut dusíme. Podlijeme bílým vínem, přidáme zeleninový vývar a povaříme dalších 10 minut.

  • 4

    Vložíme tavený sýr, za stálého míchání ho necháme rozpustit v polévce. Nakonec ještě přisolíme, opepříme a přidáme na jemno nasekanou pažitku.

Komentáře k receptu