Bulka z Parker House

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 560 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Droždí
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 85.7 mg
  • Draslík 53.6 mg
  • Vláknina 67.5 mg
  • Vitamín A 67.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy nasypeme droždí a vlijeme 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a dvě rozšlehaná vejce. Vše důkladně promícháme. Nyní přidáme mouku se solí, opět důkladně mícháme.

  • 2

    Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Mělo by vzniknout pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo, kde ho necháme hodinu a půl kynout.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 16 stejně velkých kusů, z každého vytvarujeme jednu kuličku. Ty přeneseme na olejem vymazaný plech, umístíme asi pět centimetrů daleko od sebe a počkáme 30 minut na dokynutí.

  • 4

    Každou bulku před pečením ještě potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Poté 15 minut pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů. Před podáváním pocukrujeme.

Komentáře k receptu