Výborná zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 286 g
- Sodík 1821 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 30.8 mg
- Draslík 759 mg
- Vláknina 20536.2 mg
- Vitamín A 20536.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a také nakrájíme na kolečka. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Lilek omyjeme, očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Brambory omyjeme, očistíme a také nakrájíme na kostičky.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo, přidáme jarní cibulku a chvilku ji restujeme, poté přidáme zbytek zeleniny a restujeme asi 5 minut. Zalijeme zeleninovým vývarem a na mírném ohni vaříme asi 35 minut doměkka.
-
3
Polévku osolíme, opepříme a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.