Carpaccio z tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 65 g
- Sodík 977 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 176 mg
- Vláknina 764.3 mg
- Vitamín A 764.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé z tresky tmavé vykostíme a necháme chladit dvě hodiny v mrazničce.
-
2
Petrželku a tymián očistíme, necháme okapat a otrháme lístky. Česnek oloupeme.
-
3
Ančovičky rozmixujeme s bylinkami a 0,2 litru oleje. Dokořeníme solí, pepřem a koňakem. Filé nakrájíme na velmi tenké plátky.
-
4
Zbylým olejem potřeme servírovací talíře a rozložíme na ně plátky filé, které potřeme omáčkou.