Zásmažka do bílých a krémových polévek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 16 g
- Sodík 875 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 1000 mg
- Vláknina 1102.5 mg
- Vitamín A 1102.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prosejeme hladkou mouku a nasypeme do horkého másla nebo sádla. Za stálého míchání osmahneme do požadované barvy.
-
2
Vlažnou zásmažku zalijeme 1 l vlažného základního vývaru z bílých kostí a za stálého míchání ( je vhodné použít metlu) mírně vaříme asi 30 minut. Polévka musí být hladká.