Brambory se špenátem a s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 60 g Sýr sójový - Tofu
  • 400 g Špenát mražený
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Kokosové mléko
  • 2 kávová lžička Olej rostlinný
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 558.4 mg
  • Vláknina 22994 mg
  • Vitamín A 22994 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zmrazený špenát necháme povolit. Očistíme jarní cibulku, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory na 1 cm velké kostky. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm jarní cibulku, česnek a přimícháme kari pastu. Přidáme brambory a špenát a za stálého míchání vše krátce podusíme. Směs zalijeme zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem. Vše vaříme 10-12 minut a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Asi 2 minuty před koncem varu přidáme tofu a ještě krátce povaříme. Rozdělíme do misek a podáváme horké.

Komentáře k receptu