Pečené filety z mořského okouníka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 600 g Okouník mořský
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 8 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej chilli
  • 1.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 88.5 mg
  • Draslík 940.2 mg
  • Vláknina 21920 mg
  • Vitamín A 21920 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtyři filety z mořského okouníka omyjeme a osušíme. Filety pokapeme citronovou šťávou, potřeme plnotučnou hořčicí, osolíme a posypeme drceným kmínem a pepřem 4 barev. Snítky rozmarýnu, tymiánu a petrželky omyjeme a vodu setřepeme. Rajčata omyjeme a pokrájíme na kolečka. Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Připravíme 4 archy alobalu. Pod každou porci alobal potřeme chilli olejem, na omaštěnou část položíme plátek ryby, obložíme snítkami bylinek (od každé bylinky 1 kus malé snítky), plátky rajčat, cibule a česneku. Úplně navrch ryby položíme 3 - 4 plátky slaniny. Alobal s rybou zabalíme tak, že konce 2 - 3 x zahneme - "zafilcujeme", aby nemohla uniknout šťáva.

  • 3

    Zabalené filety poskládáme na pekáč a dáme do předem vyhřáté trouby péct.

  • 4

    Pečeme při 200°C přibližně 20 minut.

  • 5

    Upečené porce podáváme na alobalu.

Komentáře k receptu