Pečené filety z mořského okouníka
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 600 g Okouník mořský
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 8 kávová lžička Pepř 4 barev
- 4 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej chilli
- 1.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 21 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 88.5 mg
- Draslík 940.2 mg
- Vláknina 21920 mg
- Vitamín A 21920 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtyři filety z mořského okouníka omyjeme a osušíme. Filety pokapeme citronovou šťávou, potřeme plnotučnou hořčicí, osolíme a posypeme drceným kmínem a pepřem 4 barev. Snítky rozmarýnu, tymiánu a petrželky omyjeme a vodu setřepeme. Rajčata omyjeme a pokrájíme na kolečka. Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Připravíme 4 archy alobalu. Pod každou porci alobal potřeme chilli olejem, na omaštěnou část položíme plátek ryby, obložíme snítkami bylinek (od každé bylinky 1 kus malé snítky), plátky rajčat, cibule a česneku. Úplně navrch ryby položíme 3 - 4 plátky slaniny. Alobal s rybou zabalíme tak, že konce 2 - 3 x zahneme - "zafilcujeme", aby nemohla uniknout šťáva.
-
3
Zabalené filety poskládáme na pekáč a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
-
4
Pečeme při 200°C přibližně 20 minut.
-
5
Upečené porce podáváme na alobalu.