Pečený kapr po cikánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 100 g Klobása Dunajská
  • 1000 g Kapr obecný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Paprika zelená
  • 100 g Petržel kořen
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 1135 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 188 mg
  • Draslík 1345.8 mg
  • Vláknina 10775 mg
  • Vitamín A 10775 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.7 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z kapra nasolíme, pokapeme citronem a necháme na tácu uležet. Mezitím si připravíme zeleninu, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu na slabé proužky. Porce kapra rozložíme na tenké plátky másla na dně pekáče, na kapra rozložíme kolečka cibule a na vršek poklademe zeleninu a klobásu na kolečka. Poprášíme paprikou, posolíme a posypeme kostičkami slaniny. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu