Bulharská musaka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 40 g
- Sodík 793 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 207.9 mg
- Draslík 979 mg
- Vláknina 9316.3 mg
- Vitamín A 9316.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na části oleje orestujeme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme mleté kuřecí maso, osolíme a opepříme.
-
2
Pekáček vymastíme zbylým olejem a střídavě do něj vrstvíme plátky oloupaných vařených brambor, orestované maso, omytá, na plátky nakrájená rajčata a očištěné, nadrobno nakrájené papriky.
-
3
Pokrm částečně zapečeme ve středně vyhřáté troubě, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dopečeme dozlatova.