Salát z červené a cukrové řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Kmín celý
  • 150 g Červená řepa
  • 100 g Řepa žlutá
  • 100 g Šunka parmská
  • 200 g Mozzarella
  • 100 g Salát ledový
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Ocet malinový
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 172.5 mg
  • Vláknina 3078.3 mg
  • Vitamín A 3078.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou a cukrovou řepu omyjeme a dáme vařit do hrnce a vodou, octem a kmínem. Vaříme přibližně 40 minut. Uvařené a vychladlé řepy oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Na připravené talíře položíme 1 list salátu, na něj 2 kolečka červené a 2 kolečka bílé řepy, 2 tenké plátky šunky, přiložíme na tenké plátky nakrájený sýr, zalijeme zálivkou, posypeme drobně nasekaným koprem a servírujeme.

  • 2

    Zálivka: olej vylijeme do mísy, přidáme ocet, cukr, podle chuti pepř a dobře rozšleháme.

Komentáře k receptu