Salát z červené a cukrové řepy
Suroviny
- 10 g Kmín celý
- 150 g Červená řepa
- 100 g Řepa žlutá
- 100 g Šunka parmská
- 200 g Mozzarella
- 100 g Salát ledový
- 20 g Kopr čerstvý
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Olej olivový
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Ocet malinový
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 23 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 172.5 mg
- Vláknina 3078.3 mg
- Vitamín A 3078.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou a cukrovou řepu omyjeme a dáme vařit do hrnce a vodou, octem a kmínem. Vaříme přibližně 40 minut. Uvařené a vychladlé řepy oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Na připravené talíře položíme 1 list salátu, na něj 2 kolečka červené a 2 kolečka bílé řepy, 2 tenké plátky šunky, přiložíme na tenké plátky nakrájený sýr, zalijeme zálivkou, posypeme drobně nasekaným koprem a servírujeme.
-
2
Zálivka: olej vylijeme do mísy, přidáme ocet, cukr, podle chuti pepř a dobře rozšleháme.