Cikánská topinka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 22 g
- Sodík 752 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 173.2 mg
- Vláknina 146.5 mg
- Vitamín A 146.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do osolené vroucí vody s trochou octa opatrně na mastné lžíci vložíme postupně vejce a necháme ztuhnout asi 4 minuty. Hotová vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme pořádně okapat.
-
2
Plátky toastového chleba krátce opečeme na sádle, na každý položíme vejce a plátek cikánské pečeně, přelijeme rozmixovaným lečem s prolisovaným česnekem a dáme zprudka na 5 minut zapéct do trouby. Podáváme posypané drobnými škvarky.