Parmská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 5 g
- Sodík 885 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 31.9 mg
- Draslík 492.8 mg
- Vláknina 79.8 mg
- Vitamín A 79.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nasekáme a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a podusíme.
-
2
Poté přilijeme vývar a víno a zvolna asi 20min provaříme. Přimícháme nasekanou bazalku a rozdrobený sýr, zahustíme hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke kapustě.