Filé s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 552.9 mg
- Vláknina 8123.8 mg
- Vitamín A 8123.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 119.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce filé osolíme, okmínujeme a poprášíme grilovacím kořením. Porce urovnáme do pekáčku na rozpálený olej a po obou stranách zprudka opečeme. Pečem dál asi 15 minut za občasného podlévání vodou.
-
2
Očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat.
-
3
Filé upravíme na talíře a přidáme růžičky brokolice, které pokapeme máslem. Pokrm ozdobíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty.
-
4
Podáváme s různě upravenými bramborami.