Vařené artyčoky s dresinkem
Suroviny
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 4 ks Artyčoky
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1192 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 120 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 4009.7 mg
- Vláknina 108419 mg
- Vitamín A 108419 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Při mírné teplotě asi 20min povaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nasekáme. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky, petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
-
3
Připravíme dresink. Smícháme ocet se solí, pepřem a cukrem. Postupně zašleháme olej, přidáme vejce, petrželku, šalotku a kapary.
-
4
Uvařené artyčoky podáváme přelité dresinkem.