Celerová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1051 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 15.8 mg
- Draslík 285.7 mg
- Vláknina 3954.8 mg
- Vitamín A 3954.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší celery oškrábeme, opláchneme a jeden nakrájíme na malé kousky, druhý necháme celý.
-
2
Kousky opečeme na másle, přisypeme mouku a za stálého míchání přilijeme vývar a celý celer.
-
3
Když změkne, vyndáme a propasírujeme nebo rozmixujeme a vrátíme zpět. Omáčku osolíme, opepříme, pokud je řídká přidáme mouku
-
4
podle chuti můžeme přidat i máslo.