Sacebeli z vepřového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 45 g
- Sodík 917 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 563.9 mg
- Vláknina 4381 mg
- Vitamín A 4381 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenčí plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme, opepříme a obalíme v prosáté mouce.
-
2
Plátky po obou stranách rychleji opečeme v tuku a vyjmeme je.
-
3
Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a jádra vlašských ořechů. Směs zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme, povaříme a dochutíme.
-
4
Plátky masa ve směsi velmi krátce prohřejeme.
-
5
Při podávání plátky masa přeléváme šťávou a obkládáme kolečky rajčat a snítkou petrželové natě.