Napolenata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 21 g
- Sodík 746 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 179.2 mg
- Vláknina 11137.5 mg
- Vitamín A 11137.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Základní těsto na pizzu [20279]:
-
2
Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem, vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
-
3
Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
-
4
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
-
5
Korpus potřeme rajským protlakem a úhledně pokryjeme rozpůlenými ančovičkami a ostatními přísadami.