Jáhlové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • 0.25 kg Jáhly - loupané proso
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Krupice dětská
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 491.5 mg
  • Vláknina 14649 mg
  • Vitamín A 14649 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spaříme jáhly, scedíme a v mléce uvaříme doměkka a osladíme.

  • 2

    4 brambory uvaříme a nastrouháme, přidáme jáhly, 2 žloutky, lžíci másla a hrubou mouku s dětskou krupicí.

  • 3

    Vyšlehaný sníh ze dvou bílků vmícháme a tvoříme knedlíčky, které vaříme v osolené vodě.

Komentáře k receptu