Selský bochník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 3 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 11.4 mg
- Vláknina 8520 mg
- Vitamín A 8520 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku a sůl dáme do velké mísy. Vložíme změklé máslo, cukr, droždí
-
2
a důkladně promícháme. Uprostřed přísad uděláme důlek a zalijeme vodou. Těsto zpracujeme pomocí elektrického hnětače.
-
3
Zpracujeme těsto, až je hladké a pružné a utvoříme kouli. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teple kynout 1-1,5 hodiny, až těsto zdvojnásobí objem.
-
4
Těsto přeneseme na lehce pomoučený vál a zpracováváme je 2-3 minuty, až je hladké.
-
5
Vymažeme koláčovou formu. Vytvarujeme bochník. Volně zakryjeme olejem pomazanou fólií a necháme kynout na teple 1-1,5 hodiny, až těsto dvojnásobně nabude.
-
6
Bochník posypeme drcenou pšenicí. V troubě předehřáté na 230°C pečeme 20-25 minut, až chléb pěkně vykyne a je dobře upečený.