Debrecínská omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 24 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 306.3 mg
- Vláknina 3275 mg
- Vitamín A 3275 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou dunajskou klobásu a papriku, pár minut restujeme a přihodíme pokrájená rajčata. Dusíme, dokud směs nezhoustne.
-
2
Z vajec, vody a soli vyšleháme těsto, ze kterého na oleji osmažíme omeletu z obou stran a ještě na pánvi ji naplníme směsí, přehneme a sesuneme na talíř. Ozdobíme plátkem rajčete a snítkou petrželky.