Maďarské palačinky
Suroviny
- 100 g Klobása Dunajská
- 30 g Máslo čerstvé
- 300 g Vepřové maso libové
- 5 g Sůl
- 200 g Strouhanka
- 300 g Mouka polohrubá
- 60 g Lečo sterilované
- 10 g Paprika mletá sladká
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 5 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 l Mléko polotučné
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 0.04 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 34 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 267.6 mg
- Draslík 238.1 mg
- Vláknina 7113.3 mg
- Vitamín A 7113.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1308 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vajec, mouky, mléka a soli umícháme hladké těsto. Na rozpáleném másle usmažíme slabé palačinky.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli najemno, posypeme parikou a krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso, podlijeme vodou a dusíme pozvolna, pravidelně podléváme. Když je maso měkké, umeleme ho spolu s dunajskou klobásou na masovém strojku, výpek z masa zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Vrátíme zpět umleté maso a přidáme lečo. Povaříme tak, aby směs měla hustší konzistenci.
-
3
Směsí naplníme palačinky, okraje přehneme a vytvoříme obdélníky, okraje sepneme párátkem. Obalíme ve vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.