Celerový salát s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 40 g Okurky nakládané
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Kapary
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 622 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 363.1 mg
  • Vláknina 4154 mg
  • Vitamín A 4154 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zálivka: smícháme jogurt, majonézu, kapary, dijonskou hořčici a podle chuti sůl a pepř.

  • 2

    Očištěný celer nakrájíme na tenké nudličky a dáme do mísy se studenou vodou. Přidáme citronovou šťávu a zamícháme.

  • 3

    Celer scedíme a vsypeme do salátové mísy. Zalijeme zálivkou a promícháme.

  • 4

    Nakonec salát ozdobíme okurkami, nasekanou petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu