Fazolky s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Fazole červené sterilované
  • 20 g Máta
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 321.6 mg
  • Vláknina 11265.5 mg
  • Vitamín A 11265.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s mírně osolenou vodou vaříme hrášek a nakrájené fazolky 5-10 minut doměkka.

  • 2

    Zeleninu dobře scedíme, propláchneme a dáme zpět do hrnce. Přidáme máslo, fazole a mátu a mícháme, až se máslo rozehřeje. Ochutnáme, ozdobíme čerstvou mátou a podáváme horké.

Komentáře k receptu