Budíčková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 22 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 37.3 mg
- Draslík 435.2 mg
- Vláknina 8816.7 mg
- Vitamín A 8816.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrájíme na malé kousky a dáme vařit podlité vodou s prolisovaným česnekem a lžičkou soli.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní cibuli nasekanou nadrobno. Posypeme paprikou a krátce orestujeme, zředíme sklenkou vody a přidáme k zelí, které dovaříme na mírném ohni doměkka.
-
3
Když je zelí hotové, přidáme uzenou klobásku nakrájenou na kostičky a vmícháme kyselou smetanu, ve které rozmícháme mouku. Krátce povaříme do zhoustnutí, dosolíme, opepříme a polévku podáváme ozdobenou nasekaným koprem.