Brynzové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 25 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 131.2 mg
- Draslík 102.4 mg
- Vláknina 3000 mg
- Vitamín A 3000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brynzu zpracujeme s krupicí, strouhankou, vejci a lžičkou soli.
-
2
Z těsta tvarujeme malé knedlíky, vkládáme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 6-8 minut.
-
3
Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a omastíme rozškvařenou, na kostičky nakrájenou slaninou.
-
4
Podáváme jako přílohu k dušené zelenině.