Vejce v sýrové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Čedar
  • 500 ml Voda pitná
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 289 mg
  • Draslík 156.7 mg
  • Vláknina 861.8 mg
  • Vitamín A 861.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme naměkko, zchladíme a oloupeme.

  • 2

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zředíme vývarem a krátce povaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Omáčku zvolna prohřejeme a vložíme do ní vejce.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.

Komentáře k receptu