Špagety s hlívou ústřičnou a čínským zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 150 g Zelí čínské
  • 750 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Špagety
  • 400 g Bambusové výhonky konzervované
  • 150 g Hrášek mražený
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Olej sójový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 0.5 polévková lžíce Pepř bílý
  • 3 polévková lžíce Kukuřice sladká v nálevu
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 589.2 mg
  • Vláknina 4802.3 mg
  • Vitamín A 4802.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlívu ústřičnou dobře očistíme, omyjeme, tvrdší spodní část odkrojíme a hlívu pokrájíme na plátky široké 2 cm.

  • 2

    Čínské zelí očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Oloupaný česnek se zázvorem nakrájíme na tenké plátky. Cibule omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Konzervované bambusové výhonky scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V hrnci si uvaříme ve vyšším hrnci vodu. Přidáme do ní lžičku soli a lžíci olivového oleje. Do vařící vody vložíme špagety a podle návodu je uvaříme na skus. Uvařené scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Vrátíme je do hrnce a uchováme teplé.

  • 4

    V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, na něm restujeme mleté maso, které ochutíme lžící sojové omáčky, černým pepřem a kmínem. Smažíme přibližně přibližně 4-6 minut. Když je maso měkké, křupavé, vyjmeme ho z pánve.

  • 5

    V jiné, hluboké pánvi si rozpálíme sójový olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme zázvor s česnekem, promícháme, pak přidáme hlívu ústřičnou a za stálého míchání ji smažíme 2-3 minuty. Přidáme k ní cukrový hrášek s okapanou kukuřicí, bambusové výhonky, čínské zelí, promícháme a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Směs dochutíme 1 lžící sójové omáčky, bílým pepřem a podle chuti solí.

  • 6

    Všechny připravené ingredience - mleté maso a hlívu se zeleninou přidáme ke špagetám, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu