Mleté maso pečené se zelím a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 56 g
- Sodík 755 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 121.1 mg
- Draslík 377.2 mg
- Vláknina 7027.5 mg
- Vitamín A 7027.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, slaninu nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V pánvi roztavíme kousek sádla, přidáme cibuli, slaninu, česnek, osmahneme, přiložíme mleté maso a podusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Osolíme a opepříme. Polovinu této směsi vložíme do pekáčku, zakryjeme zelím, dušenou rýží, nyní položíme druhou polovinu masové směsi, opět následuje vrstva zelí, rýže a navrch poklademe kolečka klobásy. Zalijeme smetanou a dáme péct. Pečeme při střední teplotě 45 minut, rozdělíme na talíře a podáváme.