Vepřový řízek olomoucký
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 37 g
- Sodík 983 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 158.9 mg
- Draslík 669.3 mg
- Vláknina 4455 mg
- Vitamín A 4455 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na tenké plátky a po jednom plátku položíme na řízky. Přidáme po jednom kolečku olomouckých tvarůžků, přehneme napůl a zpevníme párátky. Plněné řízky obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci a nakonec obalíme ve strouhance.
-
2
Smažíme v rozpáleném sádle dozlatova, upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a ozdobíme plátkem citronu.