Zázvorová petržel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Zázvor celý
  • 300 ml Smetana zakysaná 14%
  • 1 kg Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 2073 mg
  • Vláknina 21647.5 mg
  • Vitamín A 21647.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 464.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na nudličky nakrájenou petržel povaříme 1-2 minuty ve velkém hrnci vroucí osolené vody.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme nakrájený zázvor a smažíme, mírně průběžně promícháváme 2-3 minuty. Přidáme petržel a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a směs vložíme na mělkou zapékací misku.

  • 3

    Petržel zalijeme šlehačkou, předehřejeme troubu na 190 °C a pečeme 10-15 minut doměkka. Servírujeme.

Komentáře k receptu