Drážďanský dort s kysanou smetanou
Suroviny
- 210 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Máslo čerstvé
- 30 g Cukr vanilka
- 210 g Cukr moučkový
- 210 g Mandle
- 165 g Máslo čerstvé
- 165 g Cukr moučkový
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Citrony
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 špetka Amonium
- 0.25 l Smetana zakysaná 14%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 31 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 207.6 mg
- Draslík 146.4 mg
- Vláknina 5831.7 mg
- Vitamín A 5831.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme první těsto - mouku prosejeme na vál, přidáme nasekané máslo, cukr, strouhanou citronovou kůru, amonium a žloutky. Vypracujeme těsto a na chladném místě necháme odpočinout.
-
2
Poté si připravíme druhé těsto - umícháme máslo, přidáme cukr, žloutky a vanilku. Za stálého míchání přisypeme mleté mandle a po lžících přidáme kysanou smetanu.
-
3
Poté do suché dortové formy nalijeme první těsto a v troubě ho z poloviny upečeme. Na napůl dopečené první těsto nalijeme druhé těsto a v mírně vyhřáté troubě dopečeme. Hotový dort posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout a podáváme.