Rajčata plněná drůbežím salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer sterilovaný
  • 200 g Kuřecí maso grilované
  • 100 g Majonéza
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 543.6 mg
  • Vláknina 5717 mg
  • Vitamín A 5717 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu opatrně vydlabeme.

  • 2

    Pečené (grilované nebo vařené) kuřecí maso a celer nadrobno nakrájíme, přimícháme majonézu, citronovou šťávu, sůl, cukr a ušlehanou smetanu.

  • 3

    Připraveným salátem naplníme rajčata. Ozdobíme je dílkem uvařeného vejce a snítkou petrželky. Přiklopíme seříznutými vršky.

Komentáře k receptu