Medailonky z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1872 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 401.3 mg
- Draslík 480.9 mg
- Vláknina 9090 mg
- Vitamín A 9090 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá husí játra osolíme, okořeníme a nenakrájená dusíme pod pokličkou v červeném víně. Přidáme cibulky a očištěné, nakrájené žampiony. Játra přeléváme šťávou, po změknutí je vyjmeme a necháme vychladnout.
-
2
Krajíce chleba opečeme na pánvi na másle a potom z nich vykrajujeme kulaté koláčky. Potřeme je směsí ze žampionů, šalotky a husté šťávy z jater, kterou jsme propasírovali sítem.
-
3
Játra nakrájíme na řezy a položíme na pomazané chlebové koláčky.
-
4
Podáváme jako studený předkrm.