Nádivka z kančí kýty s uzeným masem
Suroviny
- 200 g Brambory
- 100 g Žampiony čerstvé
- 600 g Kančí kýta
- 200 g Uzené maso vařené
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Voda pitná
- 80 ml Voda pitná
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.14 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 58 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 440.6 mg
- Vláknina 4126 mg
- Vitamín A 4126 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Vše smícháme v míse, přidáme pepř, sůl.
-
2
Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poklademe rovnoměrně nádivkou. Řízky zavineme, ovážeme provázkem a vložíme do kastrolu na nakrájenou cibuli, kterou jsme zpěnili na sádle. Závitky osmažíme, přelijeme vývarem, vsypeme kmín a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
-
3
V mezičase na másle osmažíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.
-
4
Udušené závitky vyjmeme, zbavíme provázku a držíme na teple.
-
5
Do šťávy zašleháme jíšku, podle potřeby přilijeme vodu a omáčku vaříme na mírném ohni alespoň čtvrt hodiny. Poté omáčku přecedíme, přidáme žampiony, smetanu a minutu povaříme.
-
6
Závitky podáváme přelité omáčkou.