Bloomer
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 4 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 53.1 mg
- Draslík 109.2 mg
- Vláknina 216 mg
- Vitamín A 216 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažného mléka. Necháme pět minut droždí v mléce rozpouštět. Poté dolijeme zbylé mléko a přidáme 150 ml vody. Do mísy přidáme mouku a špetku soli, všechno pořádně promícháme a na pracovním stole prohněteme alespoň 5 minut. Vzniklé těsto by mělo být hladké, ale zároveň i velice pevné.
-
2
Těsto vložíme zpět do mísy a necháme 45 minut kynout na teplém místě. Po 45 minutách velice jemně promícháme a opět necháme dvě hodiny kynout.
-
3
Vytvarujeme bochník vekového tvaru, jen o pár centimetrů širší, a necháme ještě hodinu kynout na plechu. Do bochníku pak uděláme 5 zářezů a navlhčíme ho mlékem. Pak už jen dáme do trouby kde ho pečeme 45 minut při 200 stupních Celsia.