Rösti cibulové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 160 g Cibule
  • 1.5 kg Brambory
  • 2.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 819.8 mg
  • Vláknina 10778.8 mg
  • Vitamín A 10778.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slané vodě, vaříme asi 10 minut doměkka. Důkladně je scedíme, necháme vychladnout a oloupeme je. Přikryjeme je a necháme asi 4 hodiny v chladu.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci slunečnicového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji 3-5 minut až změkne, ale nezhnědne. Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme osmaženou cibuli, opepříme podle chuti a dobře promícháme.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme 30 g másla s 1 polévkovou lžící oleje, přidáme nastrouhané brambory, lopatkou je zploštíme do tvaru koláče. Pečeme zvolna asi 15 minut, až je spodní strana dozlatova. Obrátíme na velký vymazaný talíř.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme zbývající máslo a olej, sešoupneme na ně koláč a pečeme 5-10 minut po druhé straně, aby také zezlátla. Dáme na vyhřátý talíř, ozdobíme. Koláč podáváme nakrájený na dílky.

Komentáře k receptu