Špenátová roláda s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 500 g Houby čerstvé
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Sýr Ricotta
  • 160 g Mouka celozrnná špaldová
  • 100 g Sýr Leerdammer tavený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.84 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1083 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 217.3 mg
  • Draslík 1079.9 mg
  • Vláknina 20537 mg
  • Vitamín A 20537 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy dobře omyjeme. V hrnci uvaříme 2 litry vody, do které ponoříme špenát. Povaříme ho 2 minuty, scedíme a necháme okapat. Rozmixujeme a dáme do mísy. Ke špenátu přidáme dva druhy mouky, vejce, sůl a dobře vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho zakryté 30 minut odpočinout.

  • 2

    Očistíme a omyjeme směs lesních hub, česnek, cibuli, pórek a petrželku. Vše drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej s máslem, na kterém nejdříve zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, mořskou sůl, černý pepř, drcený kmín a vše krátce podusíme. Směs dáme do mísy. Když vychladne, přidáme k ní sýry, petrželku, vše promícháme a případně dochutíme solí.

  • 3

    Těsto dáme na pomoučený vál a válečkem rozválíme na placku o síle asi 2 mm. Rozetřeme po celé ploše náplň, okraje na protilehlých koncích zahneme dovnitř a těsto stočíme do rolády. Roládu zabalíme do čistého plátna ( bílé utěrky) a převážeme provázkem.

  • 4

    V širokém hrnci přivedeme k varu 3-4 litry vody. Když se začne vařit, ponoříme do ní roládu, kterou pomalu vaříme 30 minut.

  • 5

    Uvařenou roládu vyjmeme z vody, opatrně odstraníme plátno a když roláda po chvilce trochu zchladne, nakrájíme ji na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu