Králičí stehna s jablky v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Králičí stehna
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 107 mg
  • Vláknina 3800 mg
  • Vitamín A 3800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná, omytá a osušená králičí stehna osolíme a posypeme nasekaným libečkem.

  • 2

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky.

  • 3

    Pláty alobalu potřeme rozpuštěným máslem a na každý plát položíme jedno stehno, které obložíme dílky jablek. Poklademe vločkami másla a alobal dobře uzavřeme.

  • 4

    Pečeme na vodou omytém plechu ve středně vyhřáté troubě 40-50 minut doměkka.

  • 5

    Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře k receptu