Srnčí řízky v těstíčku s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 300 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 ml Voda pitná
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Koření Zvěřina
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 348.6 mg
  • Vláknina 3750 mg
  • Vitamín A 3750 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, posypeme kořením, obalujeme v těstíčku a smažíme na oleji dozlatova. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme.

  • 2

    Těstíčko připravíme smícháním vajec, mléka, mouky, strouhaného sýra a strouhaných brambor.

Komentáře k receptu