Kroupová polévka s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1884 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 1251 mg
- Vláknina 22577.2 mg
- Vitamín A 22577.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 143 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na másle osmažíme propláchnuté a okapané kroupy dozlatova. Zalijeme vývarem a přidáme omytý, na růžičky rozebraný květák. Zvolna vaříme doměkka.
-
2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do polévky a ještě chvíli povaříme.
-
3
Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme.