Mrkvové vdolečky se zázvorem
Suroviny
- 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 hrnek Mléko - podmáslí
- 0.5 hrnek Cukr krupice
- 1.5 hrnek Mouka polohrubá
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Zázvor kandovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 114 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 143.9 mg
- Vláknina 7008 mg
- Vitamín A 7008 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixeru smícháme mouku, 1/4 hrnku cukru, kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu. Přidáme kandovaný zázvor a vše ušleháme. Přimícháme nakrájené máslo a těsto přendáme do mísy.
-
2
V mixeru rozmixujeme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev. Přidáme ji k těstu a postupně přimícháváme podmáslí. Těsto na pracovní desce krátce prohněteme, rozválíme na plát silný 2,5cm a posypeme zbylým cukrem. Plát rozdělíme na 8 dílů a položíme je na plech potřený olejem asi 2,5cm od sebe.
-
3
Vdolečky pečeme ve středně vyhřáté troubě 18-20 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.