Prsa z divoké kachny plněná kaštanovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 80 g Anglická slanina
  • 800 g Kachní prsa
  • 120 g Kaštany jedlé
  • 80 ml Voda pitná
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 199.5 mg
  • Draslík 644.3 mg
  • Vláknina 796.1 mg
  • Vitamín A 796.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa rozřízneme, naklepeme a osolíme. Na plátky rozdělíme nádivku, maso zavineme, obalíme plátky slaniny, převážeme nití. Závitky vložíme do pekáče s trochou vody a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

  • 2

    Nádivku připravíme z kaštanů, které spaříme, oloupeme, uvaříme doměkka a umeleme. Ke kaštanům přidáme vejce, mléko, slaninu nakrájenou nadrobno, rohlík nakrájený na kostičky, osolíme, okořeníme muškátovým květem a nádivku dobře promícháme.

Komentáře k receptu